sobota, 17 grudnia 2016

Pieczemy pierniczki!

Hej Wszystkim!
Za tydzień święta i pewnie dziwicie się, dlaczego dopiero teraz dodaję post o pierniczkach, ponieważ zazwyczaj piecze się je dużo wcześniej. No właśnie - zazwyczaj...


Dzisiaj pokażę Wam przepis na najlepsze pierniczki na świecie, które po upieczeniu nie są twarde, tylko od razu można je jeść (?) i ogólnie są przepyszne, dlatego jeśli jesteście ciekawi to zjedźcie na dół.


~ Składniki ~
6 szklanek mąki
0,5 szklanki cukru
Szklanka miodu (może być sztuczny)
2 łyżeczki sody
2 całe jajka
Kostka margaryny
Lukier: 0,5 kg cukru pudru, 2 białka, 2 łyżeczki ciepłej wody, sok z 1 cytryny.

~ Wykonanie ~
Margarynę rozpuścić, miód ocieplić w garnku z gorącą wodą i ze wszystkich składników wyrobić ciasto.
Wałkować bardzo cienko i wycinać foremkami pierniczki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 7-8 minut iii gotowe!

Więc jak widzicie jest to bardzo prosty i szybki przepis, a pierniczki wychodzą naprawdę przeepyszne!

4 komentarze:

  1. Mmm... Wyglądają pysznie ;)
    U mnie pierniczków się nie piecze, ale ciasteczka owsiane będą na pewno ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja akurat wczoraj robiła pierniczki tylko takie bardziej fit ;p

    >> VANILLIA96.BLOGSPOT.COM <<

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam pierniki i ciasteczka korzenne <3

    Zapraszam http://ispossiblee.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń