Hej Wszystkim!
Za tydzień święta i pewnie dziwicie się, dlaczego dopiero teraz dodaję post o pierniczkach, ponieważ zazwyczaj piecze się je dużo wcześniej. No właśnie - zazwyczaj...
Dzisiaj pokażę Wam przepis na najlepsze pierniczki na świecie, które po upieczeniu nie są twarde, tylko od razu można je jeść (?) i ogólnie są przepyszne, dlatego jeśli jesteście ciekawi to zjedźcie na dół.
~ Składniki ~
6 szklanek mąki
0,5 szklanki cukru
Szklanka miodu (może być sztuczny)
2 łyżeczki sody
2 całe jajka
Kostka margaryny
Lukier: 0,5 kg cukru pudru, 2 białka, 2 łyżeczki ciepłej wody, sok z 1 cytryny.
~ Wykonanie ~
Margarynę rozpuścić, miód ocieplić w garnku z gorącą wodą i ze wszystkich składników wyrobić ciasto.
Wałkować bardzo cienko i wycinać foremkami pierniczki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 7-8 minut iii gotowe!
Więc jak widzicie jest to bardzo prosty i szybki przepis, a pierniczki wychodzą naprawdę przeepyszne!
6 szklanek mąki
0,5 szklanki cukru
Szklanka miodu (może być sztuczny)
2 łyżeczki sody
2 całe jajka
Kostka margaryny
Lukier: 0,5 kg cukru pudru, 2 białka, 2 łyżeczki ciepłej wody, sok z 1 cytryny.
~ Wykonanie ~
Margarynę rozpuścić, miód ocieplić w garnku z gorącą wodą i ze wszystkich składników wyrobić ciasto.
Wałkować bardzo cienko i wycinać foremkami pierniczki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 7-8 minut iii gotowe!
Więc jak widzicie jest to bardzo prosty i szybki przepis, a pierniczki wychodzą naprawdę przeepyszne!
Mmm... Wyglądają pysznie ;)
OdpowiedzUsuńU mnie pierniczków się nie piecze, ale ciasteczka owsiane będą na pewno ;)
Wyglądają bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńJa akurat wczoraj robiła pierniczki tylko takie bardziej fit ;p
OdpowiedzUsuń>> VANILLIA96.BLOGSPOT.COM <<
uwielbiam pierniki i ciasteczka korzenne <3
OdpowiedzUsuńZapraszam http://ispossiblee.blogspot.com